DOLAR 38,0045 % 0.39
EURO 41,1889 % 0.39
STERLIN 49,1915 % 0.46
FRANG 43,0353 % 0.37
ALTIN 3.671,10 % -0,22
BITCOIN 88.341,55 3.931

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; “Tek Bir Vatandaş Dahi Sokakta Kalmayacak”

Yayınlanma Tarihi : Google News
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; “Tek Bir Vatandaş Dahi Sokakta Kalmayacak”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Önemli Adım..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kış aylarının başlamasıyla birlikte sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşların barınma ihtiyaçlarının karşılanacağını duyurdu. Kamu misafirhaneleri ve oteller, evsiz vatandaşlar için tahsis edilecek.

Valiliklere ve İl Müdürlüklerine Genelge Gönderildi

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş’ın imzasıyla gönderilen genelge kapsamında, sokakta yaşayan vatandaşların tespiti yapılarak gerekli çalışmalar hızla başlatılacak. İl ve ilçelerde belirlenen kimsesiz vatandaşlar kamu kurumlarının misafirhanelerine, yer olmaması durumunda ise pansiyon ve otellere yerleştirilecek.

Psikososyal Destek Sağlanacak

Barınma desteğinin yanı sıra vatandaşların temizlik, sağlık, gıda ve giyim gibi temel ihtiyaçları da karşılanacak. Gerekli görüldüğünde bu kişilere psikososyal destek hizmetleri de sunulacak.

“Tek Bir Vatandaş Dahi Sokakta Kalmayacak”

Bakanlık, havaların soğumasıyla birlikte hiçbir vatandaşın sokakta kalmaması için kararlılıkla hareket edeceklerini belirtti. Barınma hizmetlerinin yanı sıra kimsesizlerin kış aylarını güvenle geçirebilmeleri için tüm valilikler ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları koordinasyon halinde çalışacak.

error: Bu yazı kopyalanamaz
WhatsApp İhbar Hattı
WhatsApp İhbar Hattı
WhatsApp İhbar Hattımız Üzerinden Pamukova İle İlgili Haber Değeri Taşıyan Resim veya Video'larınızı Göndermek Sizden Yayınlamak Bizden.