
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Pamukova’da zaman zaman gergin anların yaşanmasına sebep olan Pazar yeri sorununu çözümü için geçtiğimiz hafta sonu İlçe de alternatif yerleri gezip bilgi aldı..
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İlçe Hıfzıssıhha kararı ile Pamukova İstasyon caddesine alınan ve daha sonra Pamukova Belediyesinin İstasyon bölgesinde TCDD yollarına ait bölgeye kapalı Pazar yeri yapılması için çalışma başlatılması ile pazarcı esnafı ile vatandaşlarının tepkisine neden olup, zaman zaman İlçede Pazar yeri sorununu yerinde incelmek için hafta sonu Pamukova’ya geldi.
Ak Parti İlçe Başkanı Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri ile İstasyon bölgesinde Belediyenin TCDD yollarından kiraladığı, kapalı Pazar yeri yapmak için çalışma başlattığı yer ile alternatif yerleri gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, alternatif olarak düşünülen tüm yerler için bilgi aldı.
Başkan Yüce, sorunun istişare yolu ile çözülmesi gerektiği, vatandaşın, esnafın, sivil toplum örgütlerinin fikirleri alınarak, alternatif olarak düşünülen yerlerin değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Başkan Yüce İlçede haftada iki defa Pazar kurulmasını da gündeme getirerek, Çarşamba ve Cumartesi günleri farklı yerlerde Pazar kurulmasının da değerlendirilmesi gerektiğini, bu konuda Belediye, vatandaş, esnaf ve sivil toplum örgütleri ile görüşülerek ortak noktada buluşulup, herkesimce kabul görecek yerlerde fikir birliğine varılmasının uygun olacağını ifade etti.
Yüce, TCDD kiralanan bölge, Belediye garajının bulunduğu bölge, çarşı içi, çarşı cami yanı, 75’inci yıl okulunun bulunduğu bölgelerde incelemelerde bulundu.
En uygun yer orta camiinin arka tarafı.şimdiki otopark gibi kullanılan yer kazılacak,yerin altına otopark,yerin üstüne pazar yeri olarak kullanılır.Fazla akıla gerek yok.