BIST 100
14.252,38 0,35%
DOLAR
44,7493 0,04%
EURO
52,8250 0,09%
GRAM ALTIN
6.893,83 -0,98%
FAİZ
39,69 -0,50%
GÜMÜŞ GRAM
113,77 -0,55%
BITCOIN
74.337,00 0,27%
GBP/TRY
60,7691 0,09%
EUR/USD
1,1800 0,03%
BRENT
94,88 0,12%
ÇEYREK ALTIN
11.271,41 -0,98%
Sakarya Kapalı
Sakarya hava durumu
12 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Hayvanların COVID’i şap hastalığı Sakarya’yı sardı: 9 noktada alarm..

Hayvanların COVID’i şap hastalığı Sakarya’yı sardı: 9 noktada alarm..

cxcv
irfanaperatif980x150.gif resim yükle resim yükle resim yükle Untitled.gif cagan-final.gif resim yükle

Sakarya’da 1,5 aydır etkisini sürdüren şap hastalığı 9 noktaya yayıldı. Yüksek ateş, ağızda salya ve köpükle seyreden hastalık, hayvanlarda dil yarası ve tırnak düşmesine kadar ilerleyebiliyor. Yetkililer, “Tecrit kurallarına uyun” uyarısı yaptı.

Hayvanların COVID’i şap hastalığı Sakarya’yı sardı: 9 noktada alarm

Sakarya’da hayvanlar arasında hızla yayılan ve “hayvanların COVID’i” olarak adlandırılan şap hastalığı, 1,5-2 aydır şehri alarma geçirdi. İl genelinde 9 farklı noktada tespit edilen salgın, yetiştiricileri ve yetkilileri endişelendiriyor.

Şap hastalığı; yüksek ateş, ağızda yoğun salya ve köpük, su toplaması, dilde yaralar ve ayak tırnaklarında düşme gibi ağır belirtilerle kendini gösteriyor.

Özellikle büyükbaş hayvanlarda ciddi verim kaybına ve ölümlere yol açabilen hastalık, küçükbaşlarda da risk oluşturuyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü, aşılama çalışmalarının büyük oranda tamamlandığını ve dezenfektan dağıtımlarının sürdüğünü açıkladı.

Ancak yetkililer, meraya çıkış öncesi tecrit kurallarına sıkı sıkıya uyulması gerektiğini vurgulayarak, ihmalin hastalığın daha geniş alanlara yayılmasına neden olabileceği uyarısında bulundu.

 

Hayvanların COVID’i şap hastalığı Sakarya’yı sardı: 9 noktada alarm

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Bu yazı kopyalanamaz