BIST 100
13.200,38 0,19%
DOLAR
44,1073 0,04%
EURO
50,9614 -0,10%
GRAM ALTIN
7.316,58 -0,27%
FAİZ
38,90 0,08%
GÜMÜŞ GRAM
120,63 -0,79%
BITCOIN
70.465,00 -0,26%
GBP/TRY
59,0647 -0,12%
EUR/USD
1,1551 -0,14%
BRENT
91,98 4,76%
ÇEYREK ALTIN
11.962,61 -0,27%
Sakarya Açık
Sakarya hava durumu
5 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • İçişleri Bakanlığı “Gereği Yapıldı” uygulamasını hayata geçiriyor..

İçişleri Bakanlığı “Gereği Yapıldı” uygulamasını hayata geçiriyor..

erer
resim yükle resim yükle resim yükle resim yükle resim yükle

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların suç ve kural ihlallerini doğrudan bildirebileceği “Gereği Yapıldı” adlı mobil uygulamayı devreye almaya hazırlanıyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uygulamanın iki ayrı bölümden oluşacağını belirterek, “Asayiş ve trafik alanında vatandaşlarımız gördüklerini anında fotoğraf veya video ile bize iletebilecek. Böylece suçun cezasız kalmadığını herkes görecek.” dedi.

Bakan Yerlikaya, uygulamanın temel amacının, kamu düzenini korumak ve ihlallerin önüne geçmek olduğunu vurguladı. Vatandaşların göndereceği ihbarlarda kimlik bilgilerinin gizli tutulacağı, gereksiz ihbarların önüne geçmek için de filtreleme sisteminin bulunacağı öğrenildi.

Bakanlık, son dönemde sosyal medyada paylaşılan drift yapan sürücüler, usulsüz çakar kullanan araçlar ve şoför kavgaları gibi görüntülerin ardından yasal işlem başlatarak “gereği yapıldı” mesajıyla duyuruyordu. Yeni uygulama ile bu süreç artık doğrudan vatandaş ile bakanlık arasında gerçekleşecek.

Yerlikaya, 2024 yılında yapılan düzenlemelerle yasadışı çakarlı araç kullanımında yüzde 87 oranında azalma sağlandığını hatırlatarak, “Denetimleri artırdık, cezaları caydırıcı hale getirdik. Şimdi vatandaşlarımızın desteğiyle daha güvenli bir trafik ortamı oluşturacağız.” ifadelerini kullandı.

“Gereği Yapıldı” uygulamasının kısa süre içinde mobil cihaz mağazalarından indirilebileceği ve bakanlık sistemine doğrudan bağlanacağı bildirildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Bu yazı kopyalanamaz