BIST 100
13.200,38 0,19%
DOLAR
44,1075 0,04%
EURO
50,9851 -0,05%
GRAM ALTIN
7.336,49 0,00%
FAİZ
38,90 0,08%
GÜMÜŞ GRAM
121,11 -0,39%
BITCOIN
70.349,00 -0,43%
GBP/TRY
59,0884 -0,08%
EUR/USD
1,1554 -0,11%
BRENT
91,98 4,76%
ÇEYREK ALTIN
11.995,15 0,00%
Sakarya Açık
Sakarya hava durumu
2 °

Pamukova’da Cami Avlusuna Demir Tel Çektiler…

medyabar
resim yükle resim yükle resim yükle resim yükle resim yükle

Pamukova'nın Bayırakçaşehir Mahallesi'nde cami cemaatini şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Mahallede yıllar önce yapılan caminin avlusunun bir kısmını resmi olarak başka bir vatandaşa ait çıktı. Söz konusu arazi ve üzerinde bulunan ev yeni sahibine satılınca yeni sahibi caminin avlusuna tel çekti.

Pamukova’nın Bayırakçaşehir Mahallesi'nde bulunan merkez cami ve bitişiğindeki lojmanı ile yanındaki bir ev arasında yaşandığı ileri sürülen anlaşmazlık, bir ihbar mesajıyla gündeme geldi.

0533 615 0224 numaralı MEDYABAR WhatsApp hattına ulaşan ihbara göre; cami avlusunun bir bölümü ve minber kısmı (resmi olarak yandaki evin sınırları içinde kalan alan) yıllardır cami için terk edilmişti. Söz konusu arazi son dönemde satıldı.

İhbara göre, evi satın alan kişi evde yenileme çalışması yaptı ve resmi sınırlar içinde kalan alanı demir kazık ve tellerle çevirdi. Bu durum nedeniyle imamın lojmanına normal güzergâhtan ulaşımı engellendi; iddiaya göre imam önce camiye girip, camiden başka bir kapı veya camdan çıkmak zorunda kalarak kendi evine ulaşmak durumunda bırakıldı.

Aynı ihbar mesajında, yeni ev sahibinin camide namaz kılanlara yönelik “Hakkımı helal etmiyorum, kimse benden helallik almadan ölmesin” dediği iddia edildi.

Mahalle halkı, cami cemaatinin mağdur durumda olduğunu ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.

Haber Kaynağı: Medyabar.com

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Bu yazı kopyalanamaz