
Sakarya’nın Taraklı ilçesine bağlı Hacıyakup Paşalar Mahallesi Kil Hamamı mevkisinde çıkan orman yangını, şiddetli rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek Bilecik’in Gölpazarı ilçesi sınırlarına kadar ilerledi.
Akşam saatlerinde etkisini artıran alevler, gecenin karanlığını adeta gündüze çevirirken, yangının oluşturduğu kızıl parıltılar Pamukova ilçesinin birçok noktasından da net şekilde görüldü. Gökyüzüne yükselen dumanlar ve alevlerin yansımaları, vatandaşlar tarafından cep telefonlarıyla görüntülenerek sosyal medyada paylaşıldı.
Yangına, Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ekipleri ve çevre il ve ilçelerden takviye gelen çok sayıda ekip müdahale ederken, kontrol altına alma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor..
Sakarya Valiliğinden Duyuru!
Bu saat itibarıyla SAKOM’dan alınan bilgiye göre, yangından etkilenen herhangi bir vatandaş bulunmamaktadır.
Ekiplerimiz, olası risklere karşı her türlü tedbiri alarak sahada hazır şekilde görev yapmaktadır. Yangının tamamen kontrol altına alınması ve olası yeni risklerin önlenmesi amacıyla çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir.
Vatandaşlarımızın resmi açıklamalar dışında herhangi bir bilgiye itibar etmemeleri önemle rica olunur.









