DOLAR 38,0109 % 0.44
EURO 41,1411 % 0.32
STERLIN 49,1443 % 0.38
FRANG 43,0269 % 0.38
ALTIN 3.670,89 % -0,23
BITCOIN 88.191,02 3.939

Yeşilay: Kumar ve İnternet Bağımlılığı Artıyor…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yeşilay: Kumar ve İnternet Bağımlılığı Artıyor…

Yeşilay, son dört yılda kumar ve internet bağımlılığıyla ilgili başvuru oranlarının yükseldiğini açıkladı. Sakarya, internet bağımlılığı başvurularında 8. sırada yer aldı.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Başkanı Mehmet Dinç, TBMM Çocuk Hakları Alt Komisyonu’nda yaptığı sunumda, özellikle çocuk ve gençlerde kumar ile internet bağımlılığına dikkat çekti. Dinç, “Çocuklar ve gençler için en büyük tehditlerden biri kumar bağımlılığı. Bu durum, ciddi bir endişe kaynağı” ifadelerini kullandı.

Bağımlılık Başvuru Oranları Yükseldi
Dinç’in açıklamalarına göre, Yeşilay Danışmanlık Merkezleri’ne yapılan bağımlılık başvurularında dikkat çekici değişimler yaşandı. 2020-2024 yılları arasında kumar bağımlılığı başvuru oranı yüzde 24’ten yüzde 36’ya yükseldi. İnternet bağımlılığı başvuruları ise yüzde 5’ten yüzde 6,19’a çıktı.

Sakarya İlk 10’da Yer Aldı
Kumar bağımlılığı başvurularında İstanbul, Ankara ve İzmir ilk üç sırada yer alırken, internet bağımlılığı başvurularında da yine İstanbul başı çekiyor. Sakarya, internet bağımlılığı başvurularında 54 kişiyle 8. sırada bulunuyor.

“Alternatif Yaşam Alanları Şart”
Dinç, bağımlılıklarla mücadelede eğitimin önemli olduğunu ancak çocuklara alternatif yaşam alanları sunulmadığı sürece bağımlılık riskinin önüne geçilemeyeceğini belirtti. 15 yaşından itibaren kumar, 12 yaşından itibaren ise internet bağımlılığı olan bireylerin başvuru yaptığı Yeşilay, bu konuda farkındalık çalışmalarına devam ediyor.

error: Bu yazı kopyalanamaz
WhatsApp İhbar Hattı
WhatsApp İhbar Hattı
WhatsApp İhbar Hattımız Üzerinden Pamukova İle İlgili Haber Değeri Taşıyan Resim veya Video'larınızı Göndermek Sizden Yayınlamak Bizden.