
Sakarya’da ulaşımın çehresini değiştiren ADARAY projesi için yeni ve iddialı hedefler açıklandı. Yusuf Alemdar, raylı sistemin kapsamını genişleteceklerini duyurarak Pamukova başta olmak üzere dört ilçeye uzanacak yeni hatların müjdesini verdi.
Kısa Sürede 2 Milyona Yakın Yolcuya Ulaştı
Yeniden hizmete alınmasının ardından yoğun ilgi gören ADARAY, Sakaryalıların günlük yaşamında önemli bir yer edinmiş durumda. Başkan Alemdar, sistemin kısa sürede yaklaşık 2 milyon yolcuya hizmet verdiğini belirterek, bu ilginin projeye olan güveni açıkça ortaya koyduğunu ifade etti.
Pamukova Dahil 4 İlçeye Raylı Sistem Geliyor
Açıklanan yeni vizyona göre ADARAY hattı; Pamukova, Karasu, Sapanca ve Hendek ile entegre edilecek. Böylece şehir içi ulaşım yalnızca merkezle sınırlı kalmayacak, ilçeler arasında kesintisiz ve hızlı bir bağlantı kurulacak.
Sakarya’ya Baştan Sona Raylı Ağ
Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Sakarya’nın kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar geniş bir hat ağı oluşturulması hedefleniyor. Yeni raylı sistem bağlantıları sayesinde vatandaşlar hem konforlu hem de hızlı bir ulaşım imkanına kavuşacak.
“Şehrin Her Noktasına Raylı Ulaşım Sağlayacağız”
Raylı sistemin şehirler için artık bir tercih değil zorunluluk haline geldiğini vurgulayan Alemdar, ADARAY’ın genişletilmesiyle Sakarya’nın ulaşımda yeni bir döneme gireceğini ifade etti. Planlanan entegrasyon tamamlandığında şehir genelinde ulaşımın çok daha sistemli ve akıcı hale gelmesi bekleniyor.
Sakarya’da ulaşımda yeni bir sayfa açacak bu gelişme, özellikle Pamukova hattı için uzun süredir beklenen bir adım olarak dikkat çekiyor. Hayata geçirilmesiyle birlikte bölge halkının günlük yaşamında ciddi bir kolaylık sağlayacak proje, şehrin geleceğine yön verecek önemli yatırımlar arasında gösteriliyor.







