
Merhum Alparslan Türkeş vefatının 22.yıl dönümü nedeniyle Pamukova Ülkü Ocakları'nda Mevlid-i Şerif ve Kuran- Kerim tilavetleriyle anıldı.
Pamukova Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen anma etkinliğine çok sayıda ülkücü ve MHP İlçe Teşkilatı başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı.
Pamukova Ülkü Ocakları Başkanı Oğuzhan Keskin, “Bu gün burada bir ulu çınarı, ömrü zindanlarda, sürgünlerde ve işkencelerde geçen 25 Kasım 1917’den, 4 Nisan 1997’ye kadar 80 yıllık ömründe inandığı, iman ettiği, hak bildiği Türk Milliyetçiliği mefkûresinden, Türk-İslam Ülküsünden zerre kadar taviz vermeyen yüce Türk Dünyasının, yüce Başbuğu Alparslan Türkeş’i anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Ülkücü Gençlik, şahadetin, vefanın, iradenin, inancın ve özgüvenin milliyetçilikle kavuşma noktası olmuş; yüz binlerce Türk genci, milletine bağlılığın ve hizmetin ilk heyecanını Ülkü Ocaklarında yaşamıştır. 1944 yılının baskı ve zulümlerinden, 1997 yılının Nisanına kadar uzanan muhteşem milliyetçilik mücadelesi, hayatını ülkesine ve milletine adamışlığın en mümtaz örneklerini oluşturmuştur.
Bu açıdan Başbuğ Türkeş, bugün çok daha fazla ihtiyacını duyduğumuz “dava adamlığı”nın bir simgesi olarak, yalnızca bu yönüyle bile abide şahsiyetler arasında yerini almayı hak etmiştir. Türk milliyetçileri, büyük ülkülere ancak büyük moral ve inançlarla ulaşılacağını onun hayatında görmüş, kalıcı ve köklü bir zaferin ancak hedefleri yüksek tutarak gerçekleşeceğine onun şahsında şahit olmuşlardır. İçinde yaşadığımız günler, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’in, Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Bu itibarla bizler, doğru yerdeyiz, doğru yoldayız ve dosdoğru bir hedefin takipçileriyiz. Yıllardır yapılan karşı propaganda ve yıkıcı müdahalelere rağmen, aziz milletimizin nezdinde Türk milliyetçiliği yeniden yer bulmaya başlamış ve Ülkücü Hareket’in haklılığı gün geçtikçe daha fazla kabul görmüştür.
Türk Dünyasının merhum Başbuğu Alparslan Türkeş’ten aldığımız ilhamla, Türk Dünyasının bilge lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin emir ve talimatlarıyla Türk-İslam Ülküsünü sonsuza kadar yaşayıp ve yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Türk Dünyasının Başbuğu Alparslan Türkeş beyi vefatının 22. yıl dönümünde Pamukova Ülkü Ocakları olarak, rahmet, minnet, şükran ve saygı ile anıyoruz. Ruhun şad mekânın cennet olsun Başbuğum,” şeklinde konuştu.
Merhum Alparslan Türkeş'in ölümünün 22.yıl dönümü nedeniyle Pamukova Ülkü Ocaklarında okunan Mevlit ardından Alparslan Türkeş'in hayatı sinevizyon gösterimi ile devam etti. Daha sonra Pamukova Ülkü Ocakları tarafından anma etkinliğine katılanlara ikramda bulunuldu.
Haber: Levent Tüysüz







