BIST 100
11.430,63 1,50%
DOLAR
43,0280 0,15%
EURO
50,4866 -0,15%
GRAM ALTIN
6.075,84 1,84%
FAİZ
36,71 -1,37%
GÜMÜŞ GRAM
102,69 3,79%
BITCOIN
89.330,00 1,20%
GBP/TRY
57,8779 -0,20%
EUR/USD
1,1725 -0,18%
BRENT
60,68 -0,28%
ÇEYREK ALTIN
9.933,00 1,83%
Sakarya Açık
Sakarya hava durumu
7 °

Deprem Tahkik Raporları hazırlandı..

okullardarmasnet

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından kentteki eğitim binalarında yapılan kontroller sonucunda “Deprem Tahkik Raporları” hazırlandı. Hazırlanan rapor sonucunda yıkım kararı alınan 17 okulda eğitim öğretimin aksamaması için yapılan planlamalar açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından kentteki eğitim binalarında yapılan kontroller sonucunda hazırlanan rapor Valilik tarafından açıklandı.

Sakarya Valiliği, Pazartesi günü başlayacak eğitim dönemi öncesinde, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından kentteki eğitim binalarında yapılan kontroller sonucunda hazırlanan ‘Deprem Tahkik Raporları’nın sonuçlarını açıkladı. Hazırlanan raporda yıkım kararı alınan 17 okuldan 10 okulda normal, 7 okulda taşımalı eğitim yapılacağı belirtildi.

Sakarya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “Birinci önceliğimiz, geleceğin teminatı çocukların sağlığı ve can güvenliğidir. Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından kentteki eğitim binalarında kontroller yapılmıştır.

Değerlendirmeler neticesinde “Deprem Tahkik Raporları” hazırlanmıştır.

“Raporların sonucuna göre deprem olması halinde risk taşıyabileceği değerlendirilen binaların yıkılması yönünde karar alınmıştır. Bu kapsamda 17 eğitim binası hakkında yıkım kararı alınmıştır. Yaz döneminde de benzer bir çalışmada 7 bina boşaltılarak yıkılmıştı. Yaz döneminde boşaltılan 7 bina ile bu kapsamda boşaltılan bina sayısı 24 olmuştur.17 okuldan 10 okulda normal, 7 okulda taşımalı eğitim yapılacak.

Pazartesi günü başlayacak ikinci yarıyılda eğitim öğretimin aksamaması için gerekli planlamalar yapılmıştır. Yapılan planlama kapsamında yıkım kararı verilen okulların taşınacakları okullar ile normal ve ikili eğitim yapacak okullar şu şekilde planlanmıştır.

15 günlük dinlemenin ardından 3 Şubat Pazartesi günü itibariyle 2019/2020 Eğitim Öğretim yılının ikinci yarısına başlayacak tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diliyoruz.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Bu yazı kopyalanamaz