BIST 100
10.789,03 -1,24%
DOLAR
42,2332 0,05%
EURO
48,7772 -0,24%
GRAM ALTIN
5.545,86 2,06%
FAİZ
39,77 -0,25%
GÜMÜŞ GRAM
67,92 3,34%
BITCOIN
104.923,00 0,39%
GBP/TRY
55,5519 -0,13%
EUR/USD
1,1550 -0,14%
BRENT
63,65 0,03%
ÇEYREK ALTIN
9.067,00 2,05%
Sakarya Kapalı
Sakarya hava durumu
15 °

Erkek hakları merkezi kuruldu..

33

Sakarya Barosu Yönetim Kurulu toplantısından “Erkek Hakları Merkezi” kurulması kararı çıktı. Geniş yankı uyandıran karara farklı tepkiler geldi.

BAŞKAN RET OYU VERDİ

Sakarya Barosu'nun kadın yönetim kurulu üyelerinin katılmadığı bir yönetim kurulu toplantısında “Erkek Hakları Merkezi” kurulması kararı çıktı. Karara, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız ve 2 yönetim kurulu üyesi ret oyu verdi; ancak 5 erkek yönetim kurulu üyesinin oylarıyla karar kabul edildi.

ÜYELİK ÇAĞRISI YAPILDI

Kararın ardından üyelere atılan mesajla merkeze üyelik çağrısı yapıldı. Barodan üyelere gönderilen mesajda; “Değerli meslektaşlarımız, Erkek Hakları Merkezi kurulmasına karar verilmiş olup, üye olmak isteyen meslektaşlarımızın 03.02.2022 Cuma günü mesai bitimine kadar BaroNet Güncel etkinlikler kısmından başvurularını yapabilecekleri hususu bilgilerinize sunulur” ifadelerine yer verildi.

“GEÇERLİ DEĞİL” İDDİASI

Öte yandan konuyla ilgili Sendika.Org’a konuşan Toplumsal Hukuk Kadın’dan Av. İlayda Doğa Karaman, şaşkınlık içinde olduklarını ifade etti. Erkeklerin cinsiyetlerinden dolayı herhangi bir hak ihlaline uğramadığını ifade eden Karaman, hangi ihtiyaçtan dolayı böyle bir merkez kurulduğunu anlamlandıramadıklarını ekledi. Avukatlık Kanunu’nun 93. maddesini işaret eden Karaman, “Bu durumda üye tam sayısının salt çoğunluğu sağlanamadığından aslında böyle bir merkezin kurulması da hukuken mümkün olmayacaktır” dedi.

FARKLI TEPKİLER

Sakarya Barosu’nun kararı sosyal medyada farklı şekillerde yorumlandı. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Çok önemli bir adım.. Sakarya Barosu yönetimini kutlar , örnek olmasını dilerim…” ifadelerine yer verdi. Bir başka yorumda ise, “Sakarya Barosu’nda ‘Erkek Hakları Merkezi’ kurulması kararı alındı. Bu karar 5 erkek yönetim kurulu üyesinin kararıyla ve kadın yönetim kurulu üyelerinin gelmediği bir toplantıda alındı. Eril hukuk düzeni yine iş başında” ifadelerine yer verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Bu yazı kopyalanamaz