BIST 100
13.965,65 -1,65%
DOLAR
45,9578 0,04%
EURO
53,3151 -0,27%
GRAM ALTIN
6.557,54 -1,12%
FAİZ
43,45 0,12%
GÜMÜŞ GRAM
108,50 -2,26%
BITCOIN
66.717,00 -1,14%
GBP/TRY
61,7161 -0,30%
EUR/USD
1,1595 -0,31%
BRENT
97,48 1,54%
ÇEYREK ALTIN
10.721,58 -1,12%
Sakarya Az Bulutlu
Sakarya hava durumu
29 °

LGS öncesi tatil olacak mı: İşte MEB’den 12 Haziran kararı

df
irfanaperatif980x150.gif resim yükle resim yükle cagan-final.gif

Sakarya'da binlerce öğrenciyi ilgilendiren '12 Haziran tatil mi olacak?' sorusuna MEB'den cevap geldi. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS öncesi hazırlıkların tamamlanabilmesi amacıyla 12 Haziran 2026 Cuma günü Türkiye genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bir gün ara verileceğini açıkladı. Öğretmenler de aynı gün idari izinli sayılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), milyonlarca öğrenci, veli ve öğretmeni ilgilendiren önemli bir karar aldı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2026 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav öncesinde yapılacak hazırlık çalışmaları nedeniyle 12 Haziran 2026 Cuma günü Türkiye genelindeki örgün eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verilecek.

Karar doğrultusunda ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenciler ders başı yapmayacak. Aynı gün öğretmenler de idari izinli sayılacak. Uygulama yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün eğitim kurumlarını kapsayacak olup üniversitelerde eğitim faaliyetleri normal şekilde devam edecek.

Bakanlık, söz konusu kararın LGS öncesinde sınav yapılacak okullarda gerekli fiziki hazırlıkların tamamlanabilmesi amacıyla alındığını belirtti. Sınav salonlarının düzenlenmesi, güvenlik tedbirlerinin alınması ve organizasyon çalışmalarının eksiksiz yürütülmesi için okullarda eğitim öğretime bir gün ara verileceği ifade edildi.

Öte yandan MEB'in daha önce duyurduğu takvim değişikliği kapsamında LGS'nin tarihi de güncellendi. Daha önce 14 Haziran 2026 olarak planlanan merkezi sınav, yapılan düzenleme sonrasında 13 Haziran 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda öğrenciler, sınav öncesinde bir günlük ek hazırlık ve dinlenme fırsatı bulurken, sınav merkezleri de organizasyon çalışmalarını tamamlayabilecek. Milyonlarca öğrencinin katılacağı LGS öncesinde alınan kararın, sınav sürecinin daha sağlıklı yürütülmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Bu yazı kopyalanamaz