BIST 100
13.830,64 1,54%
DOLAR
43,4895 0,07%
EURO
51,3291 0,11%
GRAM ALTIN
6.862,74 5,52%
FAİZ
34,68 0,70%
GÜMÜŞ GRAM
121,84 8,99%
BITCOIN
78.088,00 -0,48%
GBP/TRY
59,4844 0,10%
EUR/USD
1,1794 0,03%
BRENT
66,87 0,80%
ÇEYREK ALTIN
11.217,49 5,49%
Sakarya Kapalı
Sakarya hava durumu
7 °

Mesaj ile eczaneye gidilecek…

mesaj_ile_eczaneye_gidilecek_h45644_ffaa1
resim yükle ustalar.gif resim yükle koma-gene.gif pasam-yapi.gif Untitled.gif

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı ücretsiz maske dağıtımı eczanelerden yapılacak. Ücretsiz maskelerin eczanelerden dağıtılacağını, İstanbul Eczacılar Odası duyurdu.

İstanbul Eczacı Odası ücretsiz maske dağıtımının eczaneler üzerinden yapılmasına karar verildiğini duyurdu. Açıklamada dağıtım sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin maddeler de sıralandı.

BAŞVURU E-DEVLETTEN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla, 20-65 yaş arasındaki vatandaşlara maske dağıtılması kararı verilmişti. Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda yapılan dağıtımın yaş kriterine uyan vatandaşların evine haftada 5 olacak şekilde yapılacağı açıklanmıştı. Konuyla ilgili İstanbul Eczacılar Odası'ndan bir açıklama geldi. Açıklamada, "Sağlık Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliğinin yaptığı görüşmeler sonucunda, vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımının en hızlı ve güvenli şekilde eczanelerimiz üzerinden yapılması kararı alınmıştır denildi.

Açıklamaya göre dağıtım süreci şu şekilde işleyecek:

  • Sağlık Bakanlığının temin edeceği maskeler İstanbul Ecza Koop, Selçuk Ecza ve Allianz Healthcare depolarına ulaştırılacak ve eczanelerimize dağıtımı yapılacaktır.
  • Eczanelerimizin sadece bir depo üzerinden 500 adet (10 kutu) maske talebinde bulunması gerekmektedir. Talepler Bakanlık tarafından takip edileceği için tek bir depo üzerinden talepte bulunulması önemlidir.
  • 20-65 yaş arasındaki vatandaşlarımıza "10 gün için kişi başına 5 adet maske" verilecektir.
  • Vatandaşlarımız, Sağlık Bakanlığı tarafından cep telefonlarına gönderilecek mesajdaki kodu eczanelerimize bildirerek maske alabilecektir. Eczacılarımız, bu kodu TİTCK tarafından İTS veya Reçetem Sisteminde açılacak yeni bir butona girecektir. TİTCK tarafından hangi sistemin kullanılacağı belirlendikten sonra sizlerle ayrıca paylaşılacaktır.
  • Uygulama eczanelere maskelerin ulaşmasının ardından başlayacaktır.

Vatandaşın önce e-devletten müracaatta bulunup gelen SMS ile eczaneye başvurması gerekiyor. Ücretsiz maske dağıtımı, bakanlığın maskeleri ilaç depolarına ulaştırmasının ardından başlayacak.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Bu yazı kopyalanamaz