
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 19 Haziran 2025 tarihli güncel hileli gıda listesi yayımlandı. Denetimlerde, vatandaşın sağlığını tehlikeye atan çok sayıda firma ve ürün tespit edildi. Pamukova ise bu kez listeye daha önce olduğu gibi et ürünleriyle değil, sahte bir “erkek hormonal macun” ile girdi.
Bakanlığın “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ile “Taklit ve Tağşiş Yapılan Gıdalar” başlığı altında yayımladığı listede Adana, Antalya, Eskişehir, Gaziantep, Isparta ve Mersin gibi birçok ilden işletmeler yer aldı. Yapılan laboratuvar analizlerinde dana kıyma, dana köfte, sucuk ve döner gibi ürünlerde tek tırnaklı hayvan eti, kanatlı eti ve sakatat tespit edildi.
Sakarya ise bu kez farklı bir skandalla gündeme geldi. Pamukova ilçesinde faaliyet gösteren Agroekolojik Orman Tıbbı ve Aromatik Bitkisel Ticaret Sanayi Şirketi tarafından üretilen “erkek hormonal macun” isimli üründe, analizler sonucunda ilaç etken maddesi tespit edildi.