DOLAR 38,7786 % 0.39
EURO 43,8944 % 0.27
STERLIN 51,6488 % 0.37
FRANG 46,6481 % 0.44
ALTIN 4.143,57 % 0,97
BITCOIN 103.464,19 0.331

Pamukova’da Çarşı Pazarda, Fiyatlar El Yakıyor..

Yayınlanma Tarihi : Google News
Pamukova’da Çarşı Pazarda, Fiyatlar El Yakıyor..

Pamukova’da her hafta kurulan Çarşamba pazarındaki fiyatlar el yakıyor. Pazardaki fiyatları gören vatandaş, “Vay anam vay” diye tepki gösteriyor. Pamukova’da geçen ay 50 TL ile pazara çıkan bir vatandaş, bu ay aynı ürünleri alabilmek için en az 100TL’ye ihtiyaç duyduğunu anlatıyor. Pazar tezgahındaki sebze ve meyvenin fiyatlarını sizler için araştırdık. Hem esnafa sorduk, hem vatandaşa.

Geçtiğimiz Kış mevsimine göre bu Kış çarşı pazarda etiketler adeta el yakıyor. Yüzde 100 oranında zamlanan Sivri Biber pazarın kralı.

“DEĞİŞEN BİRŞEY YOK”

Pazarda esnaflık yapanlar ise fiyatların yüksek olmasından yakınıyor. Esnaf, “Fiyatlar biraz pahalı ama vatandaş yine de mevburen sebze ve meyvesini alıyor. Değişen bir şey yok. Vatandaş pahalı da olsa alıyor. Mecbur yani. Vatandaşlar pahalı buluyor. Sitem ediyorlar bize ama yapacak bir şey yok” dedi.

“BİZİM ÜRÜNÜMÜZ PAZARA GELİYOR FİYATI ARTIYOR”

Fiyatların artışı döviz olarak düşünülse de, Antalya’da yaşanan sel olayları ve mevsimsel sebeplerden dolayı fiyatlar yükseldi. Yazın havalar çok sıcak olunca sebzelerin zarar gördüğü ifade ediliyor.
Geçen yıla oranla Pazar tezgahlarında kilosu 5–6 liradan satılan domates şimdi marketlerde ve pazarlarda 7–8 lira arasında alıcı buluyor. Zam furyasından en fazla nasibini alanlar arasında patlıcan, sivri biber salatalık gibi sebzelerde yer almakta. Soğan 6 ile 7 tl patlıcan 12 tl Sivrı biberin kilosu 14 tl salatalığın kilosu ise 8 tl olduğunu ifade eden pazarcı esnafları bu duruma şaşkın olduklarını söylediler. Bazı pazarcı esnafı, ise fiyatların bu kış şartlarına göre çok fazla olduğunu söylerken bazıları da fiyatlarda yükselme kaydedildiğini bunun da hem kendilerine hem de müşterilere olumsuz şekilde yansıdığını ifade ediyorlar.

“VATANDAŞ PAZARIN DURUMU HOŞUMA GİTMEDİ”

Pazarda ki fiyatlardan hoşlanmayan vatandaşlar, “Pazarın durumu hiç hoşumuza gitmedi. 5 tl den aşağı birşey yok, piyasa çok yüksek. 40TL, 50 TL harcardık, şimdi orta halli bir pazar alış verişine bile 100 TL’den aşağı pazar yapamıyoruz, ‘‘Vay anam Vay” fiyatlar çok yüksek ateş pahası olmuş Allah sonumuzu hayır eylesin”diyerek tepkilerini dile getirdiler.


Haber: Levent Tüysüz


error: Bu yazı kopyalanamaz
WhatsApp İhbar Hattı
WhatsApp İhbar Hattı
WhatsApp İhbar Hattımız Üzerinden Pamukova İle İlgili Haber Değeri Taşıyan Resim veya Video'larınızı Göndermek Sizden Yayınlamak Bizden.