
Pamukovasosyalmedya.com editörü ve AA muhabiri Levent Tüysüz Pamukova da Gazeteci olmanın nasıl bir duygu olduğunu böyle yazdı..
İŞTE LEVENT TÜYSÜZ’ÜN O YAZISI,
Pamukova’da Gazeteci Olmak…
Doğduğun, büyüdüğün, kimisi ile akraba, kimisi ile arkadaş, kimisi ile dost, kimisi ile komşu, kimisi ile de tanış olduğun bir ilçede gazeteci olmak, hele onu uzun yıllar devam ettirmek öyle kolay bir iş değildir!
Neden kolay değildir ?
Yaşadığınız şehrin olumlu ve güzel gelişmelerini haber yaparsınız, size yağcı gazeteci derler. Kamu adına ilçenizde yaşanan sıkıntıları, sorunları haber yaparsınız, size hemen yaftayı kondururlar, siyasi görüşünü öne sürerler veya bir yerden zaten takıntısı var derler.
Anlayacağınız gazeteci, ne İsa’ya, ne de Musa’ya yaranır. Gerçi gazetecinin amacı kimseye yaranmak değildir..
Yerel gazetecilik işte böyle zor ve zahmetli bir iştir. Zülfiyare dokundun mu zordur işin..
Yerel gazetecilik bir aşk işidir. Önce gazetecilik yaptığınız şehri seveceksiniz. O şehrin her alanını damarlarınızda hissedeceksiniz. Mutluluğu ile mutlu olmayı, üzüntüsü ile üzülmeyi ve paylaşmayı bileceksiniz.
Pamukova’da biz zoru seçenlerdeniz.
Yerel gazetelerin kamuoyuna ve özellikle yaşadığı şehrin insanlarına karşı ciddi sorumluluğu vardır. Biz bunun farkındayız ve işimizi hakkıyla yapmaya çalışıyoruz.
14 Eylül 2007 yılında Pamukova’da yayın hayatına başlayan Pamukovahalk.com başladığı günden bugüne aynı heyecanla ilçenin gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olmaya devam ediyor.
Mükemmelin içinde eksiği görebilme kabiliyeti olan, korkmadan, yılmadan, usanmadan risk alabilerek haberini okuyucularına ulaştıran kişi gazetecidir. Gazeteci kamu yararını gözetir..
Yerel medyanın karşılaştığı zorluklarda yok değil tabi ki..
Yerel Medya habercisi olarak yaşadığımız sorunlar şöyle özetleyelim;
Haber kaynağına ulaşmanın zorluğu, yetkililerin bilgi vermemesi, habercilerin tehdit edilmesi, kültür sanat haberlerine ilginin azlığı, görüş almak için uzmanlara ulaşamamak, TCK değişiklikleri konusunda bilgisizlik, can güvenliğinin olmayışı, gazetecilerin resmi makamlarla çıkar ilişkisi kurması, bunun da kamu görevlilerinin diğer habercilere bakışını olumsuz etkilemesi, kalifiye eleman eksikliği, okuyucu ilgisinin azlığı, kişilerin görüşlerini ve kendileri hakkındaki bilgileri vermek istememesi, gazetecilerin sosyal ve ekonomik güvencelerinin olmayışı, devlet memurlarının gazetelerde köşe yazılarında ifade özgürlüklerinin kısıtlanması, yerel medyanın elindeki teknolojik olanakların azlığı vs.vs..
Güçlü bir yerel gazete, güçlü bir demokrasinin anahtarıdır. Gelişen teknoloji ile birlikte, artık dünya küçük bir köy halini aldı. Anadolu’nun bir ilçesinde yapılan haberden dünyanın genelinin haberi oluyor.
Gazeteciliğimizin olmazsa olmazı; yaşadığımız şehrin her alanda gelişmesi ve ileri gitmesi için gece gündüz çalışan, her bireye destek olmaktır.
Bizim kurum ve kişilerle asla sorunumuz olmaz olamaz ! Tek amacımız doğduğumuz, büyüdüğümüz, yaşadığımız ve gazetecilik mesleğini yaptığımız ÇOKKK… SEVDİĞİMİZ Pamukova’nın gelişmesi, güzelleşmesi ve hak ettiği yerde olmasıdır.
Pamukova’da gazetecilik yapmak böyle bir iş olsa gerek…