
Denizlerde avlanma yasağının 1 Eylül’de sona ermesiyle beraber Pamukova'lı balıkçılar Çarşamba Günü kurulacak olan halk pazarı için balık tezgahlarının bakımını yaparak son hazırlıklarını yapıyor.
Denizlerde av yasağının 1 Eylül’de kalkmasının ardından denize açılan balıkçılar son hazırlıklarını tamamlayarak ‘Vira Bismillah’ dedi.
Trol ve gırgır ile balık avcılığının 15 Nisan'da başlayan yasak dönemi 1 Eylül itibariyle sona erdi. Balıkçı tekneleri yeni av sezonuna 'Vira Bismillah' diyerek denize açılarak sezona başladılar.
''Halkımız Ucuza Balık Yiyecek''
Pamukova'da Çarşamba günü balık pazarında balık tezgahları şenlenecek, Yunus Emre & Balık Ayhan Balıkçılıktan yapılan açıklamaya göre bu sene bol ve bereketli geçmesi beklenen balık sezonunda, ''Hamsi 1 kg 30 - 35 TL Palamut tane 40 - 50 Tl olması beklenirken, Çupra, levrek, istavrit ve mezgit çeşitlerimiz çok ve bol olacak, vatandaşımız bu sezon ucuza bol bol balık yiyecek hayırlısıyla inşallah, yeter ki Allah umudumuzu ve denizlerde bereketimizi kesmesin, bizde vatandaşımıza ucuz balığı bol bol yedirelim.'' Dediler.
Haber: Levent Tüysüz #PsM





