
Pamukova’da uzun süredir benzeri yaşanmayan bir olay meydana geldi. İlçenin Yukarı ve Orta Mezarlıklarında bulunan hayrat çeşmeleri, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce kırılıp yerinden söküldü. Sökülen çeşmelerin yerinde olmaması, mezarlıklara yakınlarını ziyarete gelen vatandaşlar tarafından fark edildi.
Olayın duyulmasının ardından kırılan çeşmeler yetkililer tarafından onarılarak yeniden yerine takıldı. Ancak yaşananlar, ilçe halkında büyük bir üzüntü ve tepkiye yol açtı.
Mezarlığa gelen vatandaşlar gördükleri manzara karşısında tepkilerini gizleyemedi. Bir vatandaş, “İnsan buraya dua etmeye geliyor, ölmüşlerimizin ruhuna su döküyoruz. Hayrat çeşmesini bile rahat bırakmayan zihniyetle karşı karşıyayız. Bu resmen saygısızlık” diyerek yaşananlara isyan etti.
Bir başka vatandaş ise, “Burası mezarlık, insanların en mahrem yeri. Hangi vicdan bunu yapar? Bari ölüye saygı duysunlar” diyerek tepkisini dile getirdi.
Olay sonrası çevrede benzer bir durumun yaşanmaması için bazı vatandaşlar nöbet tutulmasını ya da güvenlik kamerası yerleştirilmesini önerdi. İlçede kamuya açık alanlarda yaşanan bu tür saldırıların önüne geçilmesi için vatandaşların duyarlılığı giderek artıyor.
Haber: Levent Tüysüz















