
Pamukova’da orman köylüsüne yönelik üretim destekleri kapsamında, Geyve Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı Beypınar Orman İşletme Şefliği sorumluluğunda bulunan Hüseyinli ve Kemaliye Mahallelerinde, ORKÖY kredi ve hibe destek toplantıları gerçekleştirildi.
Toplantılarda, ORKÖY destekleri çerçevesinde 11 aileye sağlanacak olan Çilek Yetiştiriciliği kredisiyle ilgili bilgilendirmeler yapıldı. Orköy Şube Müdürü M. Murat Bilinmiş, Beypınar Orman İşletme Şefi Furkan Emre Eray, orman muhafaza memurları ve orman köylülerinin katılımıyla yapılan toplantılarda, destek süreci ve kredi kullanım şartları ayrıntılı olarak anlatıldı.
Toplantılar sonunda düzenlenen kura çekimiyle destekten faydalanacak hak sahipleri belirlendi. Yapılan bilgilendirme ve kura süreci, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Bu desteklerle, mahalle sakinlerinin gelir düzeyinin artırılması ve sürdürülebilir tarım faaliyetlerinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.