BIST 100
12.936,35 -0,88%
DOLAR
44,5821 0,27%
EURO
51,4750 0,09%
GRAM ALTIN
6.704,43 0,27%
FAİZ
42,79 0,12%
GÜMÜŞ GRAM
104,72 0,27%
BITCOIN
66.890,00 0,09%
GBP/TRY
58,9194 -0,29%
EUR/USD
1,1519 -0,17%
BRENT
109,03 7,78%
ÇEYREK ALTIN
10.961,74 0,27%
Sakarya Kapalı
Sakarya hava durumu
10 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Rusya’da gözaltına alınan The Wall Street Journal muhabiri tutuklandı

Rusya’da gözaltına alınan The Wall Street Journal muhabiri tutuklandı

resim yükle resim yükle resim yükle resim yükle Untitled.gif resim yükle

Rusya Dışişleri Bakanlığı'na akredite olan ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosu muhabiri Evan Gershkovich'in casusluk şüphesiyle Yekaterinburg kentinde gözaltına alınmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Lefortovo bölge mahkemesine çıkarılan Gershkovich, 29 Mayıs'a kadar tutuklandı. Kremlin tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, Gershkovich'ün suçüstünde yakalandığı ifade edildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova ise Yekaterinburg'da gözaltına alınan Gershkovich hakkında, "Gazetecilik adına hiçbir şey yapmıyor" dedi.

THE WALL STREET JOURNAL'DAN AÇIKLAMA

ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesinden yapılan açıklamada ise Gershkovich'in tutuklanmasından dolayı büyük endişe duyulduğu kaydedildi. Gershkovich'in ve Gershkovich'in ailesinin yanında olduklarını ifade eden The Wall Street Journal yetkilileri, "The Wall Street Journal, FSB'nin iddialarını şiddetle reddediyor" açıklamasında bulundu.

Rus medyasında 32 yaşındaki Gershkovich'in casusluktan 20 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalabileceği belirtiliyor.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Bu yazı kopyalanamaz