
Sakarya genelinde iç sularda balık avına yönelik yasak dönemi 15 Mart itibarıyla başladı. İl genelindeki akarsu, göl, baraj ve göletleri kapsayan yasak, 15 Haziran 2026 tarihine kadar devam edecek.
Üreme dönemine giren balık türlerini korumayı amaçlayan uygulama kapsamında özellikle sazan, yayın, şiraz ve kadife başta olmak üzere tüm iç su balıklarının avlanması yasaklandı.
Yetkililer, amatör ya da ticari fark etmeksizin yapılacak her türlü avcılık faaliyetinin yasak kapsamında olduğunu vurgularken, kurallara uymayanlara idari yaptırım uygulanacağını açıkladı.
Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, yasağın yalnızca avlanmayı değil, aynı zamanda bu balıkların satışı, nakli ve işlenmesini de kapsadığı belirtildi.
Öte yandan, yasak başlamadan önce avlanmış ve satışa sunulacak ürünler için, yasağın başladığı tarihten itibaren 24 saat içerisinde ilgili il veya ilçe müdürlüklerine başvuru yapılarak stok tespiti yapılması gerektiği ifade edildi.
Pamukova’da da geçerli olan bu uygulamayla birlikte, doğal yaşamın korunması ve balık popülasyonunun sürdürülebilirliği hedefleniyor. Kurallara uyulması ise hem doğa hem de gelecek nesiller adına büyük önem taşıyor.






