
Hindistan, Türkiye, ABD, Japonya, Meksika, Kanada ve Güney Kore’nin de dahil olduğu 10 farklı ülkede yapılan araştırmadan endişe verici sonuçlar çıktı.
Araştırmaya göre ortalama olarak insanların uyanık oldukları süre boyunca 4.8 saat telefonlarına baktıkları tespit edildi.
Uluslararası bir uygulama takip şirketi olan App Annie’nin araştırmasında aralarında Türkiye’nin de olduğu 10 farklı ülkede akıllı telefon kullanıcılarının alışkanlıkları mercek altına alındı.
Araştırmada Türkiye, ABD, Japonya, Meksika, Güney Kore, Singapur, Kanada, Brezilya ve Endonezya’daki kullanıcı alışkanlıkları incelendi. Yapılan araştırmaya göre bu ülkelerdeki insanlar, ortalama olarak uyanık oldukları süre boyunca 4.8 saat akıllı telefonlarına bakıyor.
Son dönemde TikTok’un hızla etkin hale geldiğine dikkat çeken uzmanlar, akıllı telefonların televizyonların önüne geçmeye başlayacağını iddia etti. Dünya genelinde TikTok en çok indirilen uygulama olurken kullanıcıların 2020 yılına oranla yüzde 90 daha fazla zamanı bu platformda geçirdiği kaydedildi.
Brezilya, Endonezya ve Güney Kore gibi ülkelerdeki kullanıcıların ekrana bakma süreleri ise 5 saati geçti.
Araştırmada bu süre içerisinde her 10 dakikadan 7’sinde kullanıcıların sosyal medya, fotoğraf ya da video uygulamalarına baktığını da tespit etti.
İŞTE TÜRKLERİN TELEFON ALIŞKANLIKLARI
Araştırmanın detayları incelendiğinde ise Türkiye’nin Dünya ortalamasının altında kaldığı ve bir gün içinde ortalama olarak 4 saat akıllı telefonlara baktığı tespit edildi. Öte yandan araştırmada Türkiye’de ekrana bakma süresinde önceki yıllara göre artış yaşandığı belirtildi. 2019’da Türk kullanıcılar arasında ekrana bakma süresinin 3.4 saat olduğu kaydedildi.