
Sakarya Arifiye’de intihar eden 4 çocuk babası Yusuf Coşkun’un acı hikayesi ortaya çıktı. Coşkun'un yetiştirme yurdunda büyüdüğü ama iş hakkından yararlanamadığı öğrenildi.
Bazı ölümler sadece bir "asayiş haberi" değildir; toplumsal vicdanda açılan derin bir yaradır. Sakarya’nın Arifiye ilçesinden gelen haber, tam da böyle bir sızıyı taşıyor.
Sakarya’nın Arifiye ilçesinde evinde ölü bulunan 34 yaşındaki Yusuf Coşkun’un hayat hikayesindeki detaylar yürekleri dağladı. 4 çocuk babası Coşkun’un devlet korumasında büyüdüğü, ancak yasa ile tanınan istihdam hakkından yararlanamadığı ortaya çıktı.
Arifiye Karaaptiler Mahallesi’nde yaşanan olayda, 34 yaşındaki Yusuf Coşkun evinde kendini asmış halde bulunmuş, genç adamın ölümü ilçede büyük üzüntü yaratmıştı. Olayın ardından Medyabar editörleri, Coşkun’un hayatındaki kahreden detaylara ulaştı.
YURT KÖŞELERİNDE GEÇEN BİR ÖMÜR
Genç yaşta yaşamına son veren Yusuf Coşkun’un çocukluğunun Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı Arifiye Çocuk Yuvası’nda geçtiği öğrenildi. Küçük yaşta devlet korumasına alınan Coşkun’un, yaşının ilerlemesiyle birlikte Hızırtepe Erkek Yetiştirme Yurdu’na nakledildiği ve gençliğinin burada geçtiği belirlendi. Aynı zaman da Yusuf Coşkun'un da kardeşlerinin yetiştirme yurtlarında büyüdüğü öğrenildi.
DEVLETİN TANIDIĞI "İŞ HAKKI"NDAN YARARLANAMADI
Devlet korumasında yetişen gençlere, reşit olduktan sonra kamuda istihdam edilmeleri için tanınan yasal haktan Yusuf Coşkun’un yararlanamadığı bilgisine ulaşıldı.
Edinilen bilgilere göre; 4 çocuk babası Coşkun, bu haktan yararlanarak iş sahibi olabilmek için defalarca gerekli mercilere başvuruda bulundu. Ancak Coşkun’un başvurularına rağmen, "devletin tanıdığı" o iş kapısı kendisine bir türlü açılmadı.
KADERİ DEĞİŞMEDİ... YURT KÖŞELERİNDE BÜYÜYEN YUSUF, 4 EVLADINA KENDİ KADERİNİ MİRAS BIRAKTI!
Yetiştirme yurtlarında "devletin evladı" olarak büyüyen Yusuf Coşkun, yaşadığı ekonomik ve manevi çıkmazın ardından hayatına son verirken, geride boynu bükük 4 çocuk bıraktı. Coşkun’un cenazesi, yapılan otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.
4 ÇOCUK KORUNMAYA MUHTAÇ STATÜSÜNDE MİYDİ?
Edinilen bilgilere göre Coşkun'un boşandığı 4 çocuğuna kendi baktığı öğrenildi. Geriye kalan 4 çocuğun korunmaya muhtaç statüsünde olup olunmadığı neden tespit edilmediği, edildiği ise hangi hizmet modelinden yararlandığı soru işareti olarak kaldı.
Kaynak:Medyabar.com






