
Pamukova Kaymakamı Gürsel Temurci, Akhisar Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Resimli Atasözleri Sergisi”nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış programına Belediye Başkan Yardımcısı Osman Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Öz ve İbrahim Halil Parlak ile Okul Müdürü Mehmet Ekşi de katıldı.
Akhisar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan sergide, Türk atasözleri görsellerle desteklenerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Atasözlerinin canlandırıldığı sergiyi gezerek tek tek inceleyen Kaymakam Temurci, atasözlerinin toplumun kültürel mirası olduğunu vurguladı.
Kaymakam Temurci, “Atasözleri, milletimizin yüzyıllar boyunca edindiği tecrübeleri ve değerleri yansıtan önemli birer kültürel mirastır. Bu değerleri yeni nesillere aktarmak büyük bir önem taşıyor. Bu anlamlı serginin hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum,” ifadelerini kullandı.
Program, serginin gezilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.