
Sakarya’nın Akyazı ilçesinde ormanlık alanda mantar arayışına çıkan bir vatandaş, toprak üzerinde fark ettiği eski bir el bombası ile büyük şok yaşadı. Bölgeye sevk edilen uzman ekipler, mühimmatı kontrollü bir şekilde imha etti.
Akyazı ilçesi Küçücek Bıçkıdere Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün hareketli saatler yaşandı. Bölgede mantar toplamak amacıyla gezintiye çıkan bir vatandaş, zeminde paslanmış ve yapısı büyük ölçüde bozulmuş bir el bombası olduğunu fark etti. Durumu fark eden vatandaş, vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi üzerinden yetkililere haber verdi.
İhbarın ardından bölgeye hızla intikal eden jandarma ekipleri, söz konusu alanı güvenlik şeridiyle çevirerek giriş ve çıkışları tamamen kapattı. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alınırken, olay yerine Sakarya İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevli Patlayıcı Madde İmha Timleri (PAMİT) çağrıldı.
Bölgeye ulaşan uzman timler, mühimmat üzerinde gerekli incelemeleri tamamladıktan sonra el bombasını güvenli bir noktaya taşıdı. Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen kontrollü patlatma işlemiyle bomba etkisiz hale getirilirken, olayda herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.
Güvenlik güçleri, yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda bulunan bu eski mühimmatın bölgeye ne zaman ve nasıl bırakıldığının aydınlatılması adına geniş çaplı bir soruşturma başlattı.





