
SASKİ Genel Kurulu'nda su tarifelerine kademeli zam düzenlemesi onaylandı. Buna göre şimdiye kadar kademe olmayan Sakarya'daki su tarifeleri değişti. Artık daha fazla su kullanan daha fazla ücret ödeyecek. İŞTE DETAYLAR...
Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü’nün Mayıs ayı olağan genel kurul toplantısı, 12 Mayıs 2025 Pazartesi günü Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası’ndaki Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.
Toplantıda, 2023 yılı Sayıştay Denetim Raporu kurul üyelerinin bilgisine sunulurken, su tarifelerinde önemli bir düzenleme de kabul edildi.
15 m³ ve üzeri tüketime kademeli zam
SASKİ Abone İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından sunulan teklifle, 11 Kasım 2024 tarihli genel kurul kararı ile uygulamaya alınan tarife esaslarına madde eklenmesi kararlaştırıldı.
Buna göre, konut abonelerinde su ve atık su tüketimi aylık 15 metreküpü aştığında kademeli zam uygulanacak. Yeni düzenlemeyle birlikte;
1–15 m³ arası tüketimler birinci kademe olarak değerlendirilecek.
16–25 m³ arası tüketimler, birinci kademeye göre %50 zamlı olacak.
26 m³ ve üzeri tüketimler ise, birinci kademeye göre %70 zamlı tarifelendirilecek.
Kademe uygulamasının günlük tüketim üzerinden hesaplanacağı belirtilirken, düzenlemenin su tasarrufunu teşvik etmeyi ve adil kullanım oranlarını gözetmeyi amaçladığı ifade edildi.
Park ve bahçelere yüzde yüz zam geldi!
Genel kurulda görüşülen bir diğer önemli madde ise park ve bahçelere yönelik su tarifesi oldu.
Ulusal Su Kurulu’nun su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaları kapsamında, SASKİ hizmet alanında bulunan tüm yerleşim yerlerindeki park-bahçe abonelikleri için yeni birim fiyat belirlendi. Buna göre, 1 Haziran 2025 tarihinden itibaren park ve bahçe aboneliklerinde KDV hariç metreküp fiyatı 100 TL olarak uygulanacak.
Yapılan zamdan önce park ve bahçelerin metreküp fiyatı KDV hariç 50 TL olarak değerlendiriliyordu.
Sakarya'da su fiyatı ne kadar?
Sakarya'da su fiyatı metreküp başına 14 lira 58 kuruş olarak değerlendiriliyor.
Sakarya bu fiyat ile Türkiye'de en ucuz suyu kullanan 3. şehir olarak öne çıkıyor.





