
Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Serdivan’da tespit edilen şap hastalığı nedeniyle Sakarya’daki hayvan pazarının ikinci bir karara kadar kapatıldığın duyurdu.
Sakarya’nın Serdivan ilçesi Aralık Mahallesi’ndeki bir işletmede 300’ün üzerindeki büyükbaş hayvanda yapılan testler sonucu şap hastalığı tespit edildi.
Şap hastalığının tespiti ile birlikte Serdivan Aralık Mahallesi’ndeki bir işletmede 300’ün üzerindeki büyükbaş hayvanda şap hastalığı tespit edildi.
SAKARYA HAYVAN PAZARI KAPATILDI
Şap hastalığının tespiti sonrası Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, alınan karar sonrasında her pazar günü kurulan hayvan pazarını ikinci bir karara kadar kapattı.
Sakarya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri bölgedeki işletmelerde çalışmalarına devam ederken bölgede geniş çaplı önlemler aldı.
Haber//Fatih Bulsun