
Adapazarı Karaman Mahallesi’nde Cumhuriyet Savcısı ile minibüs şoförü arasında yaşanan ve kent gündemine oturan trafik tartışmasında yargı süreci devam ediyor. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edilirken, savcı hakkında da adli ve idari işlem yapıldığı öğrenildi.
Alınan bilgilere göre, olayın taraflarından dolmuş minibüs şoförü S.K. ile tartışmanın ardından Cumhuriyet Savcısı B.Y.Ç.nin üzerine sopa ve bıçakla yürüdükleri iddia edilen bir taksi şoförü ile arkadaşı gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden minibüs şoförü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.Trafikte yaşanan savcı krizinde gelişme 3 kişi adliyeye sevk edildi! Savcı da şüpheli oldu!
Cumhuriyet Savcısı B.Y.Ç.’nin, “Bana bıçak ve sopayla saldırdılar” yönündeki şikâyeti üzerine mahkemeye çıkarılan taksi şoförü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.Trafikte yaşanan savcı krizinde gelişme 3 kişi adliyeye sevk edildi! Savcı da şüpheli oldu!
Öte yandan soruşturma kapsamında Cumhuriyet Savcısı hakkında da işlem yapıldığı ortaya çıktı. Savcı B.Y.Ç. hakkında, 2802 Sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu’nun 93. maddesi kapsamında ulaşım araçlarının hareketini engelleme, basit yaralama ve hakaret iddialarıyla 3 ayrı suçtan adli süreç yürütüldüğü öğrenildi.Trafikte yaşanan savcı krizinde gelişme 3 kişi adliyeye sevk edildi! Savcı da şüpheli oldu!
Ayrıca savcıya, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/4 maddesi kapsamında “saldırı amacıyla başka bir aracı takip etmek ve araçtan inmek” gerekçesiyle trafik cezası uygulandığı belirtildi. Ceza miktarı hakkında ise bilgi verilmedi.
Olayla ilgili hem şüpheliler hem de Cumhuriyet Savcısı yönünden başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.






