
90’lı yılların unutulmaz otomobilleri TOFAŞ Şahin ve Doğan, 2026 yılında yeniden üretime giriyor. Fiat ve Koç Holding’in ortak kararıyla hayata geçirilmesi beklenen proje, karar aşamasında.

Koç Holding, Stellantis ile gerçekleştirdiği işbirliği kapsamında Türkiye pazarına uygun fiyatlı SUV üretme taahhüdünde bulunmuştu. Ancak bu adım yalnızca SUV segmentiyle sınırlı kalmıyor. TOFAŞ’ın kült modelleri Şahin ve Doğan da yeniden hayata dönüyor. Böylece hem ekonomik sınıfta güçlü bir alternatif sunulacak hem de otomobil pazarında yerli üretime dayalı bir nostalji hareketi başlayacak.
Bir dönemin en çok tercih edilen otomobilleri arasında yer alan Şahin ve Doğan, 2026 yılında yeni halleriyle tekrar yollarda olacak. Araçlar yeni tasarımlarında geçmişin ruhunu taşırken, dış görünümünde klasik çizgilere sadık kalınacak. İç mekânda ve motor teknolojilerinde tamamen günümüz standartları uygulanacak. Araçların güvenlik sistemleri, dijital ekranları ve sürüş destek teknolojileriyle donatılması bekleniyor.
YENİ NESİL
Geçmişin ikonik tasarımına sadık kalacak yeni Şahin ve Doğan modelleri, ABS fren sistemleri, hava yastıkları, multimedya ekranları, park sensörleri gibi birçok modern özellikle donatılacak. Bu sayede sadece klasik sevenler değil, günümüz sürücüleri de araçlardan yüksek konfor ve güvenlik bekleyebilecek.
2026'DA YOLLARDA
Edinilen bilgilere göre yeni modellerin üretimine 2026 yılı itibarıyla başlanacak. İlk etapta Türkiye’de satışa sunulması beklenen araçların, ilerleyen dönemde ihracata açılabileceği konuşuluyor. Otomobil tutkunlarının yıllardır özlemini duyduğu modeller, yeni yüzleriyle piyasada güçlü bir etki yaratmaya hazırlanıyor.