BIST 100
10.486,09 0,35%
DOLAR
41,2780 0,04%
EURO
48,3229 -0,06%
GRAM ALTIN
4.815,54 0,10%
FAİZ
40,89 -0,22%
GÜMÜŞ GRAM
54,32 0,09%
BITCOIN
110.986,00 -0,48%
GBP/TRY
55,8482 0,03%
EUR/USD
1,1701 -0,06%
BRENT
66,81 0,63%
ÇEYREK ALTIN
7.873,41 0,10%
Sakarya Açık
Sakarya hava durumu
13 °
  • ANASAYFA
  • GENEL
  • Geyve Boğazı’nda 20 bin ağaç kurtuldu: Mahkeme projeye verilen ruhsatı iptal etti..

Geyve Boğazı’nda 20 bin ağaç kurtuldu: Mahkeme projeye verilen ruhsatı iptal etti..

hjhjm

Sakarya’da çevre ve doğa koruma açısından tarihi bir karar çıktı. Geyve Boğazı’nda doğa tahribatına yol açacağı gerekçesiyle açılan davada mahkeme, projeye verilen ruhsatı iptal etti.

Mahkeme gerekçesinde, bölgede bulunan 20 binden fazla ağacın korunması gerektiğine dikkat çekti. Ağaçların kesilmesi halinde ekosistemin geri dönülmez biçimde zarar göreceği ifade edildi.

Geyve Boğazı, Sakarya’nın en önemli doğal miraslarından biri olarak biliniyor. Uzmanlar, bu kararın çevre mücadelesi açısından emsal niteliği taşıyacağını belirtiyor.

Söz konusu dava, Geyve Boğazı Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği tarafından açıldı. Sakarya Barosu Başkanlığı da çevre lehine davaya destek verdi.

Karara ilişkin konuşan Sakarya Barosu Çevre ve İmar Hukuku Komisyonu Sözcüsü Avukat Elif Yar, şunları söyledi:

“Bu karar yalnızca bir ruhsat iptali değil; doğayı, yaşamı ve gelecek nesilleri korumanın en somut göstergesidir. Bu karara karşı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü itiraz etmiştir. Ancak Bursa Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı’nın çevre lehine yerel mahkeme kararını onayacağına ve bu yönde hüküm kuracağına inancımız tamdır.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?

error: Bu yazı kopyalanamaz