BIST 100
13.741,89 -0,86%
DOLAR
46,1295 0,02%
EURO
53,2626 -0,01%
GRAM ALTIN
6.318,55 -0,01%
FAİZ
43,69 0,00%
GÜMÜŞ GRAM
96,91 -0,01%
BITCOIN
61.831,00 -0,46%
GBP/TRY
61,6990 -0,08%
EUR/USD
1,1541 -0,02%
BRENT
91,71 -2,69%
ÇEYREK ALTIN
10.330,83 -0,01%
Sakarya Kapalı
Sakarya hava durumu
16 °

Yarın hastaneye gidecekler dikkat!

sdsd
irfanaperatif980x150.gif resim yükle resim yükle cagan-final.gif

Türkiye genelinde sağlık çalışanları ve memurlar yarın iş bırakma eylemi yapacak.

 

Yönetmelik ve yapılan zamlarla ilgili sıkıntıların giderilmediğini belirten sağlık çalışanları ile 7 memur sendikası konfederasyonunun bir araya gelerek oluşturduğu Kamu Konfederasyonları Platformu, memur ve emekli maaşlarına verilen zamma karşı 12 Ocak’ta iş bırakma eylemi yapacak.

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Dr. Derya Uğur, “ Acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, kanser hastaları ve yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak. Diğer hastalara nöbet düzeninde hizmet verilecek. Ülke genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yapılacak'' dedi.

“SEMBOLİK BİR ZAM ORANI”

Sağlık hizmetinde görev alan binlerce emekçinin emeklerinin karşılığını alamadığını bildiren Derya Uğur, maaş artışlarında TÜİK'in baz alınmasını eleştirdi ve şöyle dedi:

“TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranları ile gerçek enflasyon oranları arasında bariz farklılıklar vardır. Orantısız biçimde artan enflasyon karşısında yalnızca yüzde 30 oranında zam yapılan sağlık emekçileri, açlık sınırında yaşamaya mahkûm edilmektedir. Sağlık çalışanlarının onurlu bir yaşam sürebilmesi adına daima iyileştirmeler talep edilmekte, fakat bu taleplerin hiçbiri karşılık bulmamaktadır. Yüzde 30 gibi sembolik bir zam oranı ile sağlık emekçileri sömürülmektedir.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.
Dilek Kocamadenci 15.01.2023 21:47

Neden işlerini bırakıyorlarki doktorluk çok güzel bir meslek hiç kimse vatanını bırakıp ta gitmesin sonra suriyelilerden bir farkımız olmaz onlar gibi vatanımızımı bırakacaksınız olmaz bu insanların herşeye ihtiyacı olduğu gibi doktorlarada ihtiyaçları var işini gerçekten yapanlara Sonuna kadar 👏👏 yapmiyanlar gitmesin işini bıraksın öyle ya illada yapmiycam derse…….

Yanıtla
error: Bu yazı kopyalanamaz